Bagare
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Klassrum, dag, 1550 poäng
Yrkespaketet är utformat för arbete som bagare.
Mål för utbildningen
Utbildningen syftar till att ge eleven:
- förmåga att arbeta hantverksmässigt inom bageri och konditori,
- färdigheter i att arbeta med traditionella och moderna hantverksmässiga metoder,
- förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin arbetsprocess,
- förmåga att arbeta med ansvar, kvalitetsmedvetenhet och företagsekonomisk förståelse,
- förmåga att kommunicera, samverka med andra och bemöta kunder,
- kunskaper om måltiden som helhet,
- kunskaper om försäljning, hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering,
- kunskaper om exponering och skyltning av varor och tjänster,
- kunskaper om livsmedel och måltider i olika kulturer,
- kunskaper om etiska frågor inom hela livsmedelskedjan, försäljning och hållbar utveckling, samt
- kunskaper om arbetsmiljö och arbetsorganisation samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.
Övrigt
Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången bagare på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet som bagare, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.
För att uppnå villkoren för en gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare ämnesnivåer samt ett komvuxarbete eller ett gymnasiearbete.
Ämnes-/kursplan
RLXAAH
Anmälningskod
RLXAAH-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 1