Bagare och konditor
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Dagtid, 1500 poäng
Bagare och konditor - klassrum
Nationellt yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för hantverksmässigt arbete inom bageri och konditori.Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången bagare och konditor på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet som bagare och konditor, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.
Utbildningen syftar till att ge eleven
- förmåga att arbeta hantverksmässigt inom bageri och konditori.
- färdigheter att arbeta med traditionella och moderna hantverksmässiga metoder.
- förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin arbetsprocess.
- förmåga att arbeta med ansvar, kvalitetsmedvetenhet och företagsekonomisk förståelse.
- förmåga att kommunicera, samverka med andra och bemöta kunder.
- kunskaper om måltiden som helhet.
- kunskaper om försäljning, hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering.
- kunskaper om exponering och skyltning av varor och tjänster.
- kunskaper om livsmedel och måltider i olika kulturer.
- kunskaper om etiska frågor inom hela livsmedelskedjan, försäljning och hållbar utveckling.
- kunskaper om arbetsmiljö och arbetsorganisation samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
RLXACN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
RLXACN-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (13 st)
- Bageri 1 (BAGBAG01)
- Bageri 2 (BAGBAG02)
- Bageri 3 (BAGBAG03)
- Bageri 4 (BAGBAG04)
- Choklad och konfektyr (BAGCHO0)
- Konditori 1 (BAGKON01)
- Konditori 2 (BAGKON02)
- Konditori 3 (BAGKON03)
- Konditori 4 (BAGKON04)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
Antal Kursstarter: 1