Kock, klassrum
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Dagtid, 1400 poäng
Kock - klassrum
Nationellt yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet. Den ska ge en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök.
Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången kock på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet som kock, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.
Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången kock på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet som kock, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.
Utbildningen syftar till att ge eleven:
- förmåga att arbeta inom restaurangverksamhet med matlagning.
- förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin matlagning.
- förmåga att arbeta med ansvar, kvalitetsmedvetenhet och företagsekonomisk förståelse.
- förmåga att kommunicera, samverka med andra och bemöta gäster
- färdigheter att arbeta med traditionella och moderna hantverksmässiga metoder.
- kunskaper om mat och dryck i kombination.
- kunskaper om måltiden som helhetsupplevelse.
- kunskaper om livsmedel, hygien, näringslära och specialkoster.
- kunskaper om etiska frågor inom hela livsmedelskedjan, försäljning och hållbar utveckling.
- kunskaper om arbetsmiljö och arbetsorganisation samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
RLXAAN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
RLXAAN-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (11 st)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
Antal Kursstarter: 1