Hoppa till innehåll

Kock, klassrum

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Dagtid, 1400 poäng

Kock - klassrum

Nationellt yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet. Den ska ge en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök.

Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången kock på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet som kock, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.

Utbildningen syftar till att ge eleven:

  • förmåga att arbeta inom restaurangverksamhet med matlagning.
  • förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin matlagning.
  • förmåga att arbeta med ansvar, kvalitetsmedvetenhet och företagsekonomisk förståelse.
  • förmåga att kommunicera, samverka med andra och bemöta gäster
  • färdigheter att arbeta med traditionella och moderna hantverksmässiga metoder.
  • kunskaper om mat och dryck i kombination.
  • kunskaper om måltiden som helhetsupplevelse.
  • kunskaper om livsmedel, hygien, näringslära och specialkoster.
  • kunskaper om etiska frågor inom hela livsmedelskedjan, försäljning och hållbar utveckling.
  • kunskaper om arbetsmiljö och arbetsorganisation samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

RLXAAN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

RLXAAN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (11 st)

Antal Kursstarter: 1

Filtrera

Rensa
Filtrera sökresultat
Startdatum
1
Skolor
  1. Kursstart 5436040

    Kursstart
    Ansökan stänger

    Beskrivning

    Skola:Stockholms Hotell- & Restaurangskola
    Adress: Globen, Arenavägen 60

    Klicka på nedan länk för att komma till ansökan: 
    https://komvux.stockholm.se/vux/CoursePackageInfo/HO3KOCKK25RLXAAR

    Observera att ansökan inte ska göras på denna sida utan på länken ovan.