Bokning, distans
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Distans, 1200 poäng
Bokning - distans
Yrkespaket med kurser från hotell- och turismprogrammet utformat för arbete med bokning inom olika delar av besöksnäringen, till exempel hotell och konferensanläggningar.Yrkespaketet syftar till att ge eleven:
- förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar
- kunskaper om resmål och resvägar
- förmåga att planera, organisera och genomföra möten och evenemang
- kunskap om arbete med besöksnäringens olika former av verksamheter
- förmåga att arbeta med hotells olika avdelningar och inom konferensverksamhet
- kunskap om planering och utförande av receptionsarbete
- kunskap om kommunikation i olika affärssammanhang
- grundläggande kunskap om bokföring och bokslut
- kunskap om telefonförsäljning
- kunskaper att planera, organisera och utföra arbetsuppgifter inom olika former av logi
- kunskaper om branschen nationellt och internationellt
- kunskaper om arbetsmiljö samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.
Arbete kan innefatta bland annat att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning samt bemötande av gäster i olika situationer.
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå samt Engelska 5 eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
HTXABN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
HTXABN-DI
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (12 st)
- Affärskommunikation (AFFAFÄ00S)
- Besöksnäringen (AKTBEO0)
- Engelska 6 (ENGENG06)
- Företagsekonomi 1 (FÖRFÖR01)
- Personlig försäljning 1 (FÖSPER01)
- Information och kommunikation 1 (INFINF01)
- Konferens och evenemang (KONKOF0)
- Konferens 1 (KONKOF01)
- Konferens 2 (KONKON02)
- Logi (RECLOG0)
- Reception 1 (RECREC01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
Antal Kursstarter: 2