Receptionist, distans
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Distans, 1200 poäng
Receptionist - distans
Yrkespaketet syftar till att ge eleven:
- förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar.
- kunskaper om besöksnäringen.
- förmåga att planera, organisera och genomföra möten och evenemang.
- kunskaper om besöksnäringens olika former av verksamheter.
- förmåga att arbeta med hotells olika avdelningar och inom konferensverksamhet.
- kunskap om planering och utförande av receptionsarbete.
- förmåga att planera och organisera frukost- och bufféservering.
- kunskaper om arbetsuppgifter inom våningsservice.
- förmåga att planera, organisera, informera och leda aktiviteter, upplevelser och resor.
- kunskaper om branschen nationellt och internationellt.
- kunskaper om arbetsmiljö samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt.
Arbete kan innefatta bland annat att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning samt bemötande av gäster i olika situationer.
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå och Engelska 5 eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
HTXAGN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
HTXAGN-DI
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (12 st)
- Besöksnäringen (AKTBEO0)
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0)
- Engelska 6 (ENGENG06)
- Konferens och evenemang (KONKOF0)
- Konferens 1 (KONKOF01)
- Logi (RECLOG0)
- Reception 1 (RECREC01)
- Reception 2 (RECREC02)
- Reception 3 (RECREC03)
- Frukost och bufféservering (SERFRU0)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
- Våningsservice 1 (VAIVAI01)
Antal Kursstarter: 1