Kock Lärling
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Dagtid, 1450 poäng
Kock - Lärling
En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen.
Nationellt yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet. Den ska ge en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök.
Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången kock på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet som kock, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.
Nationellt yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet. Den ska ge en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök.
Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången kock på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet som kock, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.
Förkunskapskrav
Grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.
Ämnes-/kursplan
RLXADR
Anmälningskod
RLXADRLÄ-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (12 st)
- Hygien (HYGHYG0)
- KGYORI11c (KGYORI11c)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)