Konferensvärd, Lärling
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Dagtid, 1250 poäng
Konferensvärd, lärling
En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen.Nationellt yrkespaket med kurser från hotell- och turismprogrammet utformat för arbete med konferensverksamhet inom besöksnäringens olika mötesformer.
Yrkespaketet syftar till att ge eleven:
- förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar
- kunskaper om besöksnäringen
- förmåga att planera, organisera och genomföra möten och evenemang
- kunskaper om besöksnäringens olika former av verksamheter
- förmåga att arbeta med hotells olika avdelningar och inom konferensverksamhet
- kunskap om planering och utförande av receptionsarbete
- förmåga att planera och organisera frukost- och bufféservering
- förmåga att planera, organisera, informera och leda aktiviteter, upplevelser och resor
- kunskaper om svensk alkohollagstiftning samt arbetsuppgifter med anknytning till alkoholservering
- kunskaper om servering av mat och dryck i matsal
- kunskaper om branschen nationellt och internationellt
- kunskaper om arbetsmiljö samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt
Arbete kan innefatta bland annat att välkomna kursledare och deltagare, boka, sälja och planera möten eller evenemang samt att duka upp bufféer.
Förkunskapskrav
svenska/svenska som andraspråk grundläggande och Engelska 5 eller motsvarande.
Ämnes-/kursplan
HTXAFN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
HTXAFNLÄ-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (13 st)
- Aktiviteter och upplevelser (AKTAKT0)
- Besöksnäringen (AKTBEO0)
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0)
- Engelska 6 (ENGENG06)
- KGYORI11c (KGYORI11c)
- Konferens och evenemang (KONKOF0)
- Konferens 1 (KONKOF01)
- Konferens 2 (KONKON02)
- Konferens 3 (KONKON03)
- Logi (RECLOG0)
- Reception 1 (RECREC01)
- Frukost och bufféservering (SERFRU0)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)