Kock kombination SFI
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Dagtid, 2400 poäng
Kock kombination SFI
Genom våra kombinationsutbildningar läser du svenska och en yrkesutbildning på gymnasial nivå. Kombinationsutbildningen ökar dina chanser att få jobb. Utbildningarna innehåller yrkeskurser på gymnasial nivå i kombination med sfi eller svenska som andraspråk (sva) inom komvux. Kombinationsutbildningar är på heltid. Utbildningen är intensiv och i utbildningen ingår APL – arbetsplatsförlagt lärande.
Restaurangbranschen har blivit en stor aktör på arbetsmarknaden och efterfrågan på utbildade kockar är stor. Utbildningen är till för dig som vill lära dig kockyrket men som inte har tillräckliga kunskaper i svenska språket. Under utbildningen kommer du att göra praktik på en arbetsplats/APL. Detta gör du under cirka 30-40 veckor av utbildningen. Yrkesteori och yrkessvenska läser du i skolan. Utbildningen ger dig stora möjligheter att få ett jobb efter studierna.
Förkunskapskrav
Slutförd SFI kurs C eller motsvarande
Ämnes-/kursplan
RLXAER (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
RLXAER-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (20 st)
- Svenska som andra språk, nationell delkurs 2 (GRNSVAB)
- Svenska som andra språk, nationell delkurs 3 (GRNSVAC)
- Svenska som andra språk, nationell delkurs 4 (GRNSVAD)
- Hygien (HYGHYG0)
- Orienteringskurs inledande (KGYORI11A1)
- KGYORI11c (KGYORI11c)
- Orienteringskurs yrkessvenska (KGYORI11F)
- Orienteringskurs digital kompetens (KGYORI11G)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
- Utbildning i svenska för invandrare kurs D, studieväg 2 (SFIKUD92)
- Utbildning i svenska för invandrare kurs D, studieväg 3 (SFIKUD93)